top of page

Lopende projecten

Gerealiseerd door:

Botman Bouw

ECW Netwerk Geo Thermie Centrale te Middenmeer (ENNatuurlijk)

Voor ECW Netwerk hebben wij de opdracht gekregen om weer de werkzaamheden te mogen maken voor de nieuwe Geo Thermie Centrale. Deze wordt gebouwd aan de Tussenweg langs de A-7 te Middenmeer.
Vandaag de 1e paal geslagen voor de fundatie van de boortoren die hier op komt te staan. In totaal worden voor deze fundatie van de boortoren 122 betonpalen geslagen. In de 2 grote stalen buizen ( conductors ) die al zijn aangebracht zullen de boringen in worden verricht. Hier zal ook weer geboord worden naar een 2,5-3 km diepte de aarde in waar er grondwater rond een 95 graden ophoog gepompt zal gaan worden. Met deze warmte zullen de kassen in Agriport worden verwarmd zodat er veel minder gas zal worden gebruikt om deze kassen te verwarmen.

28 aug 2023
Bij ECW aan de Tussenweg te Middenmeer zijn in de bouwvakvakantie de dak en gevelpanelen aangebracht. Inmiddels is de dakdekker bezig het pand waterdicht te maken met een 2 laags dakbedekking.

19 juli 2023
Met het bouwen van de staalconstructie bij ECW hebben we gelijk de prefab betonvloeren aangebracht.

18 juli 2023
Bij ECW Energy aan de Tussenweg te Middenmeer zijn alle betonwerken afgerond. Deze week is de staalconstructie gereed, en volgende week starten we met het aanbrengen van de dak en gevelbeplating.

2 juni 2023
De boorwerkzaamheden zijn geslaagd en is de gehele boor installatie afgebroken en afgevoerd. Deze week zijn we gestart met de heiwerkzaamheden voor de fundaties van de energiehal, buffertanks, WKK ruimte en overige onderdelen.

bottom of page